Новини


26Сеп2024

Започва инициатива, в която ученици създават уроци за ученици

Нова голяма инициатива от ученици за ученици започва издателството "Просвета" в началото на учебната година. Тази иновативна идея на най-голямото българско образователно издателство има за цел да предостави възможност на учениците сами да създават уроци и да обяснят учебния материал със свой подход и по близък до тях начин, съобщиха от издателството.

Първите уроци, създадени от ученици за ученици, вече са налични в образователната платформа е-просвета и могат да се ползват безплатно от всички потребители. 

Уроците са по математика и обхващат учебния материал от пети до 11-и клас. Те са разработени от братята Рашко и Александър Арнаудови - дванайсетокласници в Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София.

Уроците са под формата на презентации, които в синтезиран вид представят учебния материал от всеки раздел в прогимназиален и гимназиален етап. Кратко и ясно са обяснени: теореми, аксиоми, определения, стъпки за решаване на задачи и други. Приложени са също чертежи, схеми и таблици, които онагледяват съответните обобщителни уроци. Всяка презентация носи името на раздела от учебника за съответния клас, а всеки слайд - на урока за нови знания. Така учениците много лесно могат да открият темата, която ги интересува.

Достъпът до материалите е безплатен за всички регистрирани в платформата е-просвета.

Всеки български ученик може да се включи в инициативата от ученици за ученици (виж подробности ТУК) и да изпрати разработени от него уроци или други образователни материали по учебния предмет, по който се чувства най-силен и знаещ. 

Ресурсите трябва да са...

 

 

 

Виж цялата новина тук: БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ

Автор: Димитрина Ветова

Споделете с приятели

« Предишна

Открий ни в: