Новини


1Дек2020

Внесоха новите учебници за 12. клас

Издателска група „Просвета“ внесе за одобрение в МОН новите учебници за задължителна подготовка за 12. клас, по които ще се работи от следващата учебна 2021/2022 година.

Те са по предметите български език, литература, математика и гражданско образование.

За първи път и зрелостниците ще могат да се възползват от пълноценни електронни варианти на учебниците за 12. клас. И петте нови заглавия на „Просвета“ имат дигитални версии, в които са включени разнообразни интерактивни ресурси. Издателството подготвя и допълнителни видеоуроци по ключови теми от учебното съдържание за Държавния зрелостен изпит. Първите такива уроци вече са качени в образователната платформа е-просвета и покриват теми от 11. клас.

„Успоредно със създаването на учебниците за 12. клас Ковид епидемията ни принуди да ускорим работата по цялото ни електронно съдържание от детските градини до 12. клас – видеоуроци, специалните кратки електронни уроци, предназначени за дистанционно учене“, - споделя Кина Андреева, главен редактор на най-голямата българска издателска група.

„Затова сега можем да откликнем на исканията, които получихме от десетки учители, и да предоставим безвъзмезден достъп до е-просвета и на техните ученици. Само от няколко дни насам – откакто стана ясно, че ще се затворят всички училища – сме дали такъв достъп на 141 507 деца, 13 877 учители и 578 училища. Достъпът ще бъде временен, тъй като изисква отделянето на много сериозни средства – а при никого те не са безкрайни. Но го правим заради удовлетворението, че в нужда помагаме за образованието на нашите деца“, допълва г-жа Андреева. 

„Просвета“ и нейните партньори от А1 дават още една възможност за свободен достъп до платформата е-просвета чрез инициативата „Вземи и тествай безплатно“. Кампанията продължава до 31 декември включително, а тридесетдневният срок тече от датата на регистрацията. Подробности може да се прочетат на сайтовете на двете компании.  

„Стремим се да бъдем полезни едновременно и на учениците, и на учителите. Създадохме е-просвета именно с тази цел – да събере на едно необходимото за качествено и модерно онлайн образование -  от детската градина до 12. клас. Съобразили сме се да направим съдържанието по такъв начин, че да е подходящо за всички, без значение по учебниците на кои издателства учат. Затова всеки, който заяви достъп, без значение дали говорим за един ученик или цяло училище, може да ползва не само електронните ни учебници, но и всички останали интерактивни материали в платформата, заключава Кина Андреева.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: