Новини


31Юли2019

В София ще има четвърто класиране за гимназиите

386 ученици в София не са приети да учат в нито една гимназия и на третото класиране. В него са участвали 1244 кандидати за осми клас. Това съобщи ръководителят на Регионалното управление на образованието в столицата Ваня Кастрева, предаде в. "24 часа".

Днес, 31 юли, е последният ден за записване в училищата на класираните на третия етап. Важно е класиралите се с оригиналните документи да се запишат в училището, в което са приети. В противен случай трябва да изчакат свободните места, които ще бъдат обявени на 1 август. Тогава може да се наложи да бъдат закрити паралелки и учениците да бъдат пренасочени към други, обясни Ваня Кастрева.

Според нея не съществува риск некласиралите се засега да останат без училище, защото имало свободни места. Дали ще има останали незаети места в най-елитните гимназии, ще стане ясно на 2 август. Някои ученици може да си изтеглят документите или пък да не се запишат. От 2 август започва четвъртото класиране, което е изцяло децентрализирано и всяко училище прави собствено по критерии, определени от директора му. Крайният срок за записване в това класиране е до...




Виж цялата новина тук: actualno.com

Автор: Ивайло Ачев

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: