Новини


17Окт2022

Учителка от Пазарджик дарява част от заплатата си за образованието на зрелостник

Учителка от Пазарджик със специален жест. Подарява заплатата си на зрелостник, който иска да продължи образованието си, но няма финансова възможност. Преподавателката е готова за своя сметка да поеме кандидатстудентската подготовка на ученика. Идеята на Любомира Сребрина, която е учител по английски език в Математическата гимназия в Пазарджик, се родила точно на рождения й ден преди дни.

Учителка от Пазарджик със специален жест. Подарява заплатата си на зрелостник, който иска да продължи образованието си, но няма финансова възможност. Преподавателката е готова за своя сметка да поеме кандидатстудентската подготовка на ученика.

Идеята на Любомира Сребрина, която е учител по английски език в Математическата гимназия в Пазарджик се родила точно на рождения й ден, който бил преди дни.

"Идеята дойде от моя син, който е трети клас. Докато пътувахме към неговото училище, той сподели с мен следните думи: "Мамо, днес имаш рожден ден и трябва да правиш само добрини", разказва тя.


А доброто видяла в социалния жест - да обяви стипендия за ученик от 12 клас в неравностойно положение. Момичето или момчето, което ще избере, за да финансира кандидатстудентската му кампания, трябва да е с отличен успех, да няма неизвинени отсъствия и да има желание да продължи образованието си. Парите за издръжката му за приема в университет ще осигури от учителската си заплата.
 
"Ще отида заедно с него да отворим сметка на негово име. Всичко ще бъде на негово име. И когато дойде време за кандидатстудентска кампания, ще отидем заедно, аз ще бъда с него. Ако останат финанси да подпомогна и неговия първи семестър. В днешно време...

 

Виж цялата новина тук: Нова

Автор: Благой Бекриев

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: