Новини


17Авг2022

Учители и родители масово против децата от 5. и 6. клас да учат до края на юни

Едва 9,1 % от анкетирани педагогически специалисти и родители смятат, че удължаването на учебната година с увеличение на часовете по български, математика и география в 5,6,7 клас ще повиши качеството на образованието в тези класове, показва анализ на синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Анализирано е становището на около 4 500 педагогически специалисти и родители относно възможните промени с учебното време и програми, предлагани от Министерството на образованието и науката на България (МОН).

По въпроса за удължаването на учебното време за 5 и 6 клас с 2 седмици до 30 юни по препоръка на здравното министерство, с  „не“ са отговорили 94 % от анкетираните.

93,7 % смятат, че месец август е абсолютно неподходящ за дейности, инициирани от МОН, като оценяване на учебници, обсъждане на законови промени, съгласуване на политики. Припомняме, че тази практика на МОН доби традиционност. Според 96,4 % от запитаните мултиплициращата се практика директори и учители да работят по време на платен годишен отпуск е лоша политика на МОН.  66,6 % от респондентите биха участвали в евентуални протести срещу увеличаване на учебната година и брутално честите промени в нормативната уредба в системата на образованието.

Синдикатът не подкрепя проекта на наредба на...

 

Виж цялата новина тук: Darik News

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: