Новини


10Мар2020

„Учим онл@йн с учител“ – в помощ на седмокласниците

„Просвета“ пуска безплатни онлайн уроци и електронни учебници по български език и литература и по математика за 7. клас заради извънредната ваканция

Заради втората поред извънредна грипна ваканция най-голямото българско образователно издателство „Просвета“ стартира инициативата „Учим онл@йн с учител“. Инициативата включва серия от видеоуроци по български език и литература и по математика за 7. клас, които учениците ще могат да следят от домовете си. Целта е те да наваксат заложения по програма учебен материал, за да могат успешно да се справят с националното външно оценяване в края на учебната година.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит по съответния предмет, а учебният материал ще бъде преподаван съгласно обичайното седмично разпределение на часовете. Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателството във фейсбук.
Учителите ще провеждат часовете си по подобие на нормалните занятия в училище. Връзката с учениците ще е дистанционна. Учениците ще имат възможност да задават въпроси и ще получават задачи за самостоятелна работа, като учителите ще им дават нужните съвети и препоръки.

Първият урок ще се проведе онлайн в реално време. За по-голямо удобство има предвидени няколко повторения на всеки онлайн урок в различни часове. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на сайта на издателството, както и на страницата му във фейсбук.
Инициативата на „Просвета“ ще стартира до края на тази седмица.

Като допълнителна подкрепа за учениците до края на учебната година от издателството ще осигурят безплатен достъп до интерактивните електронни учебници по български език и литература и по математика за всички седмокласници. Електронните учебници са обогатени с множество интерактивни задачи, образователни филми и други електронни ресурси.

Онлайн уроците и електронните учебници се създават от технологичната компания „Просвета Либри“, която преди 10 години пусна първите дигитални учебници у нас.

Надяваме се, че ще бъдем полезни на всички ученици, учители и родители, притеснени от прекъсването на учебния процес, и с общи усилия ще преминем успешно през този по-труден период, завършват от издателската група.

Всичко за инициативата и за достъпа до безплатните електронни учебници ще откриете на: http://www.prosveta.bg/uchim

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: