Новини


1Юли2021

Ученици навъртат по 20 км, за да видят грешките си на изпитите

Столичните седмокласнците и десетокласниците, които искат видят какви грешки са допуснали на националното външно оценяване по български език и литература, математика и чужди езици ще навъртят поне по 20 км, ако искат да си проверят и трите изпитна работи.

Причината за това, e че оценителните центрове, в които може да бъде направена проверка на изпитните им работи по трите предмета, се намират в три гимназии в различни райони и разстоянието между тях е 17 км. Така при положение, че учениците не живеят до някой от центровете, ще наложи да пропътуват около 20 км, за да видят и трите си изпитни работи.

Столичните седмокласнците и десетокласниците, които искат видят какви грешки са допуснали на националното външно оценяване по български език и литература, математика и чужди езици ще трябва да се разкарват из цяла София. Причината за това, че оценителните центрове, в които може да бъде направена проверка на изпитните им работи по трите предмета, се намират в три гимназии в различни района.

Запознаването с оценените писмени работи на учениците от 7-и и 10-и клас може да бъде направено от 30-и юни до 2-ри юли (петък) от 08:30 ч. до 12:30 ч. и от 14:30 до 18:30 ч. За да видят седмокласниците или техните родители колко точки са изкарали на теста и преразказа на разказа „Череши” трябва да посетят Професионална гимназия по електротехника и автоматика, която се намира на бул. „Овча купел“ №1 в район „Овча купел“. В същото училище и десетокласниците могат да видят какви грешки са допуснали на изпита по български език и литература. Ако учениците и техните родители искат да видят кои задачи по математика не са им донесли точки, трябва да отида почти до кръговото на „Цариградско шосе”, тъй като оценителният център се намира в СПГЕ „Джон Атанасов“. Училището  на ул. „Райко Алексиев“ № 48 в район „Изгрев“. Явилите се на изпит по чужди езици също имат шанса да погледната изпита си. За целта седмокласниците и десетокласнците трябва да минат и през 18-о СУ „Уилям Гладстон“, което в противоположна посока. То се намира в район „Възраждане“ на ул. „Пиротска“ № 68.

По думите на шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева е важно учениците да видят грешките си. „Като се запознаят с изпитните си работи, учениците ще са наясно къде са сбъркали, за да не допускат за втори път такава грешка”, обясни тя. Само срещу документ за самоличност ичениците и техните родители (настойници, попечители, представители на непридружените малолетни и непълнолетни лица, търсещи или получили международна закрила) ще могат да се запознаят с работа си в...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: