Новини


28Сеп2020

„Просвета” с номинация за Националната награда „Христо Г. Данов”

Номинациите за Националната награда „Христо Г. Данов” бяха обявени в сайта на Министерство на културата. 25 издателства, медии и автори бяха включени в списъка на кандидатите за наградата за принос в българската книжовна култура, връчвана ежегодно от Министерството на културата и Община Пловдив.

Отличията, които се връчват от 1999 г. насам, се определят на конкурсен принцип в два кръга. Тази година се връчват осем награди в категориите „Българско издателство”, „Автор на българска художествена литература”, „Преводач на художествена литература”, „Автор в областта на хуманитаристиката”, „Автор на издание за деца”, „Художник или дизайн и оформление на книга”, „Представяне на българската книга” и „Библиотечно дело”. Голямата награда е за цялостен принос в националната книжовна култура. На носителите на наградата се връчват диплом, малка пластика и парична награда, а на номинираните – диплом.

Тържествената церемония по обявяването на отличените и тяхното награждаване ще се състои на 29 септември в Пловдив от 17 ч. в двора на къщата музей на „Христо Г. Данов” в Стария град на Пловдив.

Предлагаме ви пълен списък на номинираните:

Българско издателство

Издателство „Колибри“

Издателство „Лист“ – за „Коледата на едно дете в Уелс“, автор Дилън Томас, преводач Александър Шурбанов

Издателство „Просвета – София“ – за „Великата България на Волга през средните векове“, автор Георги Владимиров...

 

Виж цялата новина тук: Площад СЛАВЕЙКОВ

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: