Новини


11Окт2022

„Просвета“ отново сред най-добрите в Европа

И тази година „Просвета – София“ е сред номинираните за награда европейски издателства в престижния конкурс „Най-добър учебен материал в Европа“ (BELMA). Отличията се връчват всяка година в рамките на Международния панаир на книгата във Франкфурт.

„Просвета – София“ се състезава в първа категория – материали за предучилищно и основно образование. Иновативната поредица „Пъстър свят“ съдържа четири книжки за деца от 3 до 7 години, чийто семеен език е различен от българския. Взискателното жури явно е впечатленено от професионално изработените учебни помагала, към които са добавени 100 флашкарти, 11 настолни образователни игри, 20 образователни картона, 20 дидактични табла с приказки, 201 електронни езикови задачи и книга за учителя.

В тази категория комплектът на „Просвета“ се състезава със силни конкуренти от Италия, Швейцария, Турция, Сърбия и Латвия. Кои ще са победителите, ще стане ясно на 19 октомври. На събитието в изложбената палата във Франкфурт ще присъстват книгоиздатели от цяла Европа.

Миналата година „Просвета“ получи Специалната награда на журито за образователната платформа е-просвета и за уникалната си инициатива „Учим онл@йн с учител“.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: