Новини


7Мар2017

„ПРОСВЕТА ЛИБРИ” ЕООД започна работа по нов проект, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”

На 7 март 2017 г. стартира проект BG05M9OP001-1.003-2301-C01 „Нови предизвикателства и възможност за работа в „Просвета Либри" ЕООД. Той се изпълнява по процедура за безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015” и е с продължителност 15 месеца. Финанирането по проекта е в размер на 121 290,08 лв., предоставени като безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Цели на проекта

Основната цел на проекта е да подобри достъпа до заетост на безработни и/или неактивни лица на пазара на труда, в т.ч. от уязвими групи, и да създаде устойчиви работни места във фирма „Просвета Либри” EООД. Специфичните цели са: 1. Да се създаде заетост на 10 безработни и/или неактивни лица, в т.ч. младежи до 29 години вкл. и лица над 54 год., чрез наемането им на субсидирана заетост в „Просвета Либри” ЕООД; 2. Да се осигурят подходящи, здравословни и безопасни условия на труд на наетите лица във фирмата; 3. Да се популяризира ученето през целия живот с цел интеграция на безработни и/или неактивни лица на пазара на труда.

Основни дейности на проекта

Основните дейности по проекта са:

  • Наемане на 10 безработни и/или неактивни лица, вкл. младежи до 29 години и лица над 54 год., в офиса на „Просвета Либри” ЕООД в град София на следните длъжности: „Експерт, връзки с обществеността” – 1 лице, „Експерт, маркетинг” – 3 лица, „Художествен оформител” – 1 лице, „Редактор” – 1 лице, „Коректор” – 1 лице, „Администратор, информационни системи” – 1 лице, „Администратор, уеб сайт” - 1 лице, „Архивист” - 1 лице.
  • Закупуване на оборудване/стопански инвентар/, свързано със създаването на нови работни места в „Просвета Либри” ЕООД;
  • Организация и управление на проекта;
  • Информиране и публичност на проекта.

Очаквани резултати от проекта

В резултат от изпълнение дейностите по проекта 10 лица ще бъдат наети на субсидирана заетост в офиса на „Просвета Либри” ЕООД в София. Осигурено запазване на минимум 50% от новоразкритите работни места (5 работни места) след края на проекта. Възстановени трудови навици или новоизградени такива на 10 безработни и/или неактивни лица, в т.ч. 3 младежи до 29 години вкл. и 2 лица над 54 години. Повишаване на жизнения стандарт на представителите на целевата група, включени в проекта, в това число и на техните семейства и създадени възможности за бъдещо развитие и разширяване на дейността на „Просвета Либри” ЕООД.

 

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: