Новини


27Сеп2021

Пред компютъра: Ето колко ученици учат онлайн по свое желание

Общият брой учениците, преминали към обучение от разстояние в електронна сред по свое желание е 2069, сочи справка за „Монитор” на образователното министерство.

Една част от децата са останали да учат вкъщи по здравословни причини със заповед на директора на училището, в което са. Друга пък е преминала към дистанционни уроци  по избор на родителя след разрешение на началника на регионалното управление на образованието.

Бройката на децата, които към момента учат у дома си, обаче е по-голяма. Към тези над 2 000 хлапета не влизат учениците, които са дали положителна проба за коронавирус и са в 14-дневна изолация, както и поставените под карантина като контактни на болен съученик или родител.

В столицата към настоящия момент общият брой на учениците, които са преминали към  обучение от разстояние в електронна среда са общо 1579, съобщи пред „Монитор” шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева. Тя обясни, че от тях само 403-ма са останали на обучение от вкъщи е разрешение на РУО. Останали 1176 са превключили към дистанционни уроци със заповеди на...

 

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Стела Маринова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: