Новини


13Апр2020

От 21 април - специални видеоуроци за подготовка за НВО в 4. и в 7. клас от „Просвета“

От 21 април под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“ „Просвета“ пуска серия специални уроци за подготовка за НВО в 4. и в 7. клас. Те са част от изключително успешната инициатива на най-голямата издателска група в България „Учим онл@йн с учител“, която стартира веднага след извънредната ваканция в началото на март.

Целта на новите видеоуроци е завършващите 4. и 7. клас да получат ценни съвети и практически насоки за изпититe по БЕЛ и по математика от учители с богат опит в подготовката за НВО, участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години.

В уроците са включени примерни задачи и техните решения в съответствие със зададения от МОН изпитен формат. Така децата ще се запознаят със спецификите на предстоящите тестове и ще  упражняват отделните типове задачи, което ще подпомогне пряко тяхната успешна подготовка.

От 21 до 24 април ще излъчим първите уроци от цикъла по следния график:

  • 21 април, 14 ч.: Урок по български език и литература за 4. клас;
  • 22 април, 14 ч.: Урок по български език и литература за 7. клас;
  • 23 април, 14 ч.: Урок по математика за 4. клас;
  • 24 април, 14 ч.: Урок по математика за 7. клас.

Както досега, и тези уроци ще можете да проследите на сайта на „Просвета“ www.prosveta.bg/grafik-onlain-uroci-s-uchitel и на страницата на издателството във Фейсбук.  Те ще бъдат достъпни свободно за всички, които проявяват интерес.

До края на учебната година ще представим още специални уроци за НВО в 4. и в 7. клас.

Видеоуроците, които излъчихме до момента имат над 800 000 гледания само на страницата на издателството във Фейсбук. Те са включени в програмите на БНТ и на BG ON AIR и са част от специален филмов пакет на VIVACOM. Огромният интерес към тях и хилядите положителни отзиви, които получихме, ни стимулират да търсим нови начини, с които да бъдем полезни. 

Напомняме Ви, че до края на учебната година имате свободен достъп до  нашите образователни ресурси – всички електронни учебници от 1. до 10. клас и електронни познавателни книжки за най-малките. С тяхна помощ дигиталното обучение е не само лесно, но ефективно и увлекателно.

Гледайте нашите видеоуроци, препоръчайте ги на всички, на които биха били полезни!

А за да научавате веднага за всички нови видеоуроци – абонирайте се за канала на „Просвета“ в Youtube като натиснете бутона АБОНИРАНЕ на този линк: www.youtube.com/user/ProsvetaAD. Не пропускайте да изберете камбанката до него, за да получавате винаги известия. Харесайте и фейсбук страницата ни www.facebook.com/PROSVETA.BG/, където всеки ден ще научавате актуална информация за всички наши заглавия и интересни събития.

Бъдете здрави!

Екипът на „Просвета“ работи за Вас!

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: