Новини


8Яну2015

Онлайн приемът става за 7 минути

Онлайн приемът в първи клас слага край на среднощните опашки пред училищата за родители, които искат да запишат детето си възможно най-бързо. Миналата година 31-во СУЧЕМ, известно като Бастилията, беше първото школо, което тества подобна система. През тази година обаче още три столични училища 
имат планове 
да последват 
техния пример 
 Това са 125-о СОУ, 107-о СОУ и 20-о СОУ, съобщи за „Монитор“ зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева. Основното предимство на онлайн записването е възможността за родителите да подават заявления през нета и така да си спестят изнервящото висене по опашки. 
„Родители могат да запишат детето си за около 7 минути“, сподели опита си директорката на 31-во СУЧЕМ Надежда Николчева. Тя допълни, че класирането онлайн премахва субективния фактор за записване и съмненията за злоупотреби. Кампанията за прием в първи клас в Бастилията започва от 2 февруари. 
Засега там не се планират нови критерии 
които да отсяват бъдещите първокласници. 
За първи път още през 2013 г. електронен прием на първокласници се въведе в Бургас с цел улеснение за родителите на първокласниците и директорите на училищата. 
Миналата година опашките пред училищата в София започнаха още на Йордановден. Родителите традиционно спят в колите си пред желаното от тях училище, за да подадат първи заявлението за прием в първи клас на децата им. По принцип редът няма значение при класирането, защото то е ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Автор: Мила Мишева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: