Новини


9Юни2022

Новите учебници по компютърни технологии за 5. и 6. клас са окончателно одобрени

Новите учебници по компютърно моделиране и информационни технологии за 5. и 6. клас са окончателно одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН) и от учителите. По тях ще се учи от 15 септември.

Кое е новото, разказва Невена Чардакова, един от редакторите на учебниците на Издателска група „Просвета“: „Новото е, че в учебната програма е добавен цял нов раздел „Компютърно моделиране“ и в двата класа. Материалът е много интересен и в края на 6. клас учениците ще познават два различни типа езици за програмиране – блоков и скриптов, ще знаят как да създадат свой собствен герой и дори да направят анимация.“

Какъв подход за преподаване е заложен и дали е достатъчно разбираем за учениците? „Учебниците на „Просвета“ са изцяло съобразени с възможностите и възрастта на децата. Те имат ясна структура и добре работеща методика. Придържат се стриктно към учебната програма и в тях няма излишни понятия. В същото време са включени достатъчно задачи – и индивидуални, и за работа в екип – които позволяват да се упражни материалът и да се усвои от децата с лекота“, допълва издателството.

Учебниците на Издателска група „Просвета“ имат електронни варианти с допълнителни интерактивни ресурси – задачи, игри, примерни проекти и заготовки, които разнообразяват часовете и правят новите знания увлекателни и лесни за запомняне. Те са част от платформата е-просвета, която непрекъснато се обновява и вече съдържа над 40 000 образователни материала от детската градина до 12. клас.

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: