Новини


16Окт2024

МОН: Ще има допълнителна дата за изпита по природни науки в 9. клас заради техническите проблеми

След сигнали за проблеми при изпита на електронни устройства в 9. клас за отказалите се ученици ще има допълнителна дата по желание, съобщи Министерството на образованието Ведомството прави подробен анализ на всички технически проблеми, възникнали по време на изпита по природни науки на електронни устройства в 9. клас, който се провежда вчера и днес.

Сигналът за това, че една от двете електронни изпитни платформи, определени за теста, не е сработила навреме заради претоварване и поради тази причина деветокласниците са били освободени след 30 минути чакане платформата да заработи, е подаден от Диян Стаматов, директорът на столичното 119-о училище.

"В момента, в който бяха въведени електронна поща и парола, тези, които се използват от всички ученици за влизане в Националната платформа на Образователното министерство, се изписваше, че не може да се влезе и системата е пренатоварена", обяснява Стаматов, цитиран от БНР.

По думиите му това е продължило час и 20 минути, след което работата на системата е била възстановена.

"Предполагам, че болшинството от учениците са напуснали, тъй като това не е нормално да се чака час и половина за начало на изпитен формат. Той няма задължителен характер, най-вероятно втори път ще бъде направен подобен опит. За голямо съжаление на много места е този казус", допълни той.

 

В понеделник изпит положиха около 28 000 деветокласници от общо 61 000, колкото наброява целият...

 

 

 

Виж цялата новина тук: OFFNews

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: