Новини


28Май2024

МОН публикува въпросите и отговорите от изпита по математика за 4. клас

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува въпросите и отговорите на днешното национално външно оценяване по математика за четвърти клас. 

Тестът и отговорите на задачите може да се видят ТУК. На матурата се явиха 52 108 четвъртокласници, съобщиха от МОН.

Изпитът се проведе в 1738 училища, а ангажирани бяха 13 645 квестори.

Учениците решаваха тест от 25 задачи. От тях 18 са с избираем отговор, като се посочва един от три. Имаше пет задачи с кратък свободен отговор, на които се записва само решението. Една задача е с разширен свободен отговор - изисква се записване на решението и на отговора. Текстовата задача е с три подусловия - записват се решенията и отговорите за трите въпроса.

Оценките от националното външно оценяване се изразяват в брой точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

Над 52 000 четвъртокласници се явиха вчера на националното външно оценяване по български език и литература.

Тестът по български език съдържаше 21 задачи, разпределени в три части. В първата част имаше диктовка и десет задачи с избираем отговор, тест за четене и тестови задачи, и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор. Втората част на теста се състоеше от текст за четене с разбиране и до десет задачи към него - четири задачи с избираем отговор, и шест - със свободен отговор...

 

 

Виж цялата новина тук: Медиапул

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: