Новини


1Сеп2021

МОН: Никога не сме искали задължително носене на маски в детските градини

Министерството на образованието и науката никога не е искало да въвежда задължително носене на маски за децата в детските градини, нито пък е получавало такива препоръки от Министерството на здравеопазването. Това заявиха в позиция от образователното ведомство.

Дете може да носи предпазна маска в детската градина само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител, уточняват от там.  От министерството излязоха с позиция след публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини.

Уважаеми колеги,

Поради голямата медийна активност във връзка с публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в детските градини уточняваме следното:

Министерството на образованието и науката никога не е искало да въвежда задължително носене на маски за децата в детските градини, нито пък е получавало такива препоръки от Министерството на здравеопазването. Дете може да носи предпазна маска в детската градина само по препоръка на лекар или при заявено желание на родител. Това е ясно записано в публикуваните вчера Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка ...

 

Виж цялата новина тук: Novini.bg

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: