Новини


2Юни2015

Кои училища приемат заявления за прием в гимназиите в София

Регионалният инспекторат в София публикува списъка с училищата, в които ще се подават заявления за първо класиране в гимназиите.

Определени са 29 училища-гнезда за ученици от София. В едно от тях могат да подават заявления и седмокласниците, които са се явили на изпитите в друг град, но кандидатстват за прием в гимназия в столицата.

Учениците подават заявлението, в което подреждат училищата по ред на желанието си, заедно със служебната бележка с оценките по български език и литература и математика. Заявления се подават от 16 до 19 юни.

Те могат да изберат свободно в кое училище-гнездо да подадат заявление, няма ограничение в зависимост от местоживеенето на ученика, нито от училището, в което той е полагал изпит.

Първото класиране се обявява до 25 юни.

Удовлетворените от класирането си се записват в училището, където са приети.

Учениците, които не са удовлетворени и искат да участват във второто класиране, подават ново заявление за участие във втория етап на класирането от 26 до 30 юни. Те не могат да пренареждат училищата в заявлението си и на второ класиране могат да останат в училището, където са били класирани на първия етап или да отидат в паралелка и/или училище, вписани по-горе в заявлението за първото класиране.

Второто класиране излиза до 3 юли.

Записването става от 6 до 8 юли.

До 9 юли се обявяват останалите свободни места по училища и паралелки.

За неуспелите да се класират и неудовлетворени от втория етап на класирането и незаписали се ученици има възможност и за ...

Виж цялата новина тук: OFFNews

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: