Новини


27Окт2023

Галин Цоков: Над 40 % от частните училища в България са иновативни

Над 40 % от частните учебни заведения в България са включени в листата на новаторските учебни заведения и ползват нови преподавателски модели, сподели министърът на образованието и науката проф., съобщи Българска телеграфна агенция.

Той взе участие в откриването на форума " Партньорство и разговор: гаранция за триумф в образованието ", проведен от Българската асоциация на частните учебни заведения (БАЧУ), заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Министърът сподели, че е скъп опитът на частните учебни заведения, обвързван с въвеждането на STEM педагогиката, с по-голямата интердисциплинарност, със взаимното преподаване и с благоприятни условия за потребление на модерни технологии при проучването на науките и математиката.

Проф. Цоков увери, че предстоят промени в наредбата за квалификацията, с цел да няма официално приемане на квалификационни заеми от педагогическите експерти. " Добри учители има и в общинските, и в частните учебни заведения. Ние оценяваме всички ", съобщи той във връзка нежеланието на преподавателите в частни учебни заведения да бъдат атестирани.   

Началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска увери, че ще се обсъдят благоприятни условия за включване на учители от частни институции в образования за основаване на...

 

Виж цялата новина тук: НОВИНИ 247

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: