Новини


8Май2019

Европейските издатели обсъждат промени в авторското право

Годишната среща на Асоциацията на европейските издатели на учебници ще се проведе в София на 9 и 10 май

Директори на 12 европейски водещи издателства на учебници се събират в София на 9 и 10 май, за да обсъдят реформите в Закона за авторското право. Форумът ще бъде открит от еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел. Експерти ще коментират новите правила в авторското право и сродните му права, одобрени от Европарламента и от Съвета на ЕС тази пролет.

На редовната среща на Асоциацията на европейските издатели на учебници (EEPG) ще бъдат дискутирани и други важни теми, сред които връзката между класната стая и нуждите на бизнеса и по-конкретно как учебните предмети да развиват у учениците онези умения, които ще са им необходими, когато стигнат до пазара на труда.

Асоциацията на европейските издатели на учебници (EEPG) е неправителствена организация, която представлява издателите на учебници и учебни помагала от цяла Европа. В нея членуват издателства от 22 европейски държави – Германия, Швейцария, Австрия, Словения, Чехия, Испания, Португалия, Финландия, Дания, Швеция, Норвегия, България, Хърватия, Сърбия, Румъния, Ирландия, Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония, Гърция и Израел.

EEPG има сериозен глас по въпросите на образованието както на местно, така и на европейско равнище.

Всяка година Асоциацията на европейските издатели на учебници провежда три срещи и конференции, на които се обменят идеи и се обсъждат важни въпроси, свързани с образованието. Домакини на тези събития са различни членове на организацията.

Тази година редовната среща на управителите на издателствата ще се проведе в София на 9 и 10 май. Домакин на събитието ще бъде „Просвета“ – единственото българско издателство, член на Асоциацията на европейските издатели на учебници.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: