Новини


24Сеп2024

Електронни учебници в помощ на учениците

Освен с безплатните печатни учебници на хартиен носител, тази година учениците от 8. до 12. клас могат да ползват и електронно четими варианти. От издателска група „Просвета“ казват, че не искат напълно да изместват книжните варианти. Целта е да улеснят учениците да учат навсякъде и по всяко време.

„След влизането в сила на новия образователен закон през 2016 година, Министерството на образованието предприе такава инициатива и на практика такива електронно четими варианти бяха внедрени още от тогава, но за малкия курс – от 1. до 7. клас“, казва Никола Кицевски от издателска група „Просвета“.

Електронните варианти на учебниците улесняват децата, да не носят толкова много учебници. Този вариант представлява едно електронно копие на печатния учебник, което дава възможност за увеличаване или намаляване на шрифта на текста, като може и да се подчертава.

Все още този вариант на електронния учебник е далеч от всички възможности, които електронните учебници и тетрадки могат да предложат.

Според Кицевски особено за малките деца е много важно да използват хартиените учебници, да се научат да пишат на ръка и да се научат да смятат на ръка.

Достъпът до електронните учебници е...

 

Виж цялата новина тук: БНР

Автор: Елица Елефтерова - Иванова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: