Новини


14Юли2015

Екшън математика за лятото

В геймърската индустрия лятото е мъртъв сезон - пилците (тоест, новите игри) се броят наесен. Можете обаче да разнообразите ваканцията на вашия малък геймър с „Маймунски приказки“. Това е серия от математически игри на издателство „Просвета“ в пет части – за деца от 1. до 5. клас.  Те са истински компютърни игри с всички присъщи на този жанр компоненти – лабиринти, приключения, оръжия, препятствия. Геймърът се увлича в забавлението и не възприема реалните задачи като тренировка и затвърждаване на знания.  Той напредва през поредни нива на трудност, където решава пространствени пъзели и търси причинно-следствени връзки. А стрелбата с оръжие по верните отговори на задачите превръща математиката в завладяващ екшън. С всяко следващо ниво играта става по-трудна, тренира логика и съобразителност, но и следва материала в училище.

Действието и в петте части („Принцесата на Сундара“, „Приключения в музея“, „Лабиринтът на вещицата“, „Замъкът на вампира“ и „Долината на чакала“) се развива във вълнуващ триизмерен мистичен свят. Сюжетите се въртят около вечния сблъсък между доброто и злото - детето влиза в ролята на следотърсач, който трябва със силата на математиката и логическата мисъл да пребори злосторник, застрашаващ правдата. Всяко ниво отговаря по съдържание на програмата на Министерството на образованието по математика и затвърждава уменията, овладени в училище. Това прави „Маймунски приказки“ изключително подходящ подарък за лятната ваканция.

Идеята за играта е на белгиеца Свен Винке, дизайнер на фентъзи видео игри и собственик на Larian Studios. Вдъхновен от собствените си синове, той осъзнава, че може да се възползва от любовта им към компютърните игри, като преплете в сюжета онези знания и умения, които те отказват да овладеят в тетрадката. 

Игрите притежават висококачествена компютърна графика и работят без лагове и бъгове на операционна система Windows XP и по-нови версии.

Всички издания на „Просвета“ ще намерите при представителите на издателството във всеки областен град в страната и в търговските обекти на издателството – виж www.prosveta.bg. Онлайн може да поръчате на www.e-uchebnik.bg.

Виж цялата новина тук: Животът днес

Автор: Гергана Петкова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: