Новини


5Окт2020

Днес е Международният ден на учителите

Днес е Международният ден на учителите.Темата на Международния ден на учителите тази година е: "Учителите: Водеща роля в условията на криза и предефиниране на бъдещето". Изтъква се се важната роля на учителите в осигуряването на образование в контекста на новата реалност на фона на пандемията от COVID-19, предава БТА.

Датата е избрана, защото на 5 октомври 1966 г. на специална междупарламентарна конференция в Париж, са приети препоръките за статута на учителите. разработени от Международната организация на труда и ЮНЕСКО. Документът съдържа основните принципи на обучение и професионално развитие на преподавателите, техните права и задължения, условия на работа, възнаграждение и провеждане на часовете.

Международният ден на учителите се отбелязва ежегодно от 1994 г. Организациите на ООН и техните партньори по целия свят се стремят да подчертаят важния принос на учителите за подобряване качеството на живот на хората по света, както и да насочат вниманието на правителствата към съществуващите проблеми в областта на образованието. Сред най-спешните от тях е недостигът на...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: