Новини


8Юни2015

Да изпеем история!

Как децата запаметяват историите от системата по английски език POP! чрез песни

Системата POP! на издателство „Просвета” за деца в предучилищна възраст бе представена на гостите на 24-та годишна конференция на Българската асоциация на преподавателите по английски език (БАПА), която се проведе от 5 до 7 юни в София. Елка Ставрева, автор на системата, демонстрира едно от предимствата на POP!  – как историите от книгата за детето се превръщат в песни, а усвояването на английския език е неусетно и приятно занимание.

POP! е създадена специално за български деца, изучаващи английски език. Разработена е в три  нива: за 4–5, за 5-6 и за 6-7 години.  Чрез приказни истории, приключения, песни, стихчета и игри децата неусетно проговарят езика. Всяка история е представена и във вариант на песен. Авторите на системата POP! използват най-съвремените методи за преподаване на чужд език и превръщат изучаването му във весела игра. Симпатичните кукли Лили и Уили, главни герои в книжките, оживяват и се превръщат в любими приятели на децата.  

„Просвета“ участва в традиционната томбола за гостите на конференцията, като раздаде над 10 награди. Сред тях бяха новата система на издателството FOR REAL, образователната игра Lettergetter, системата POP! и учебникът по английска и американска литература LitUps!, носител на бронзов приз „Най-добър учебник в Европа” от панаира на книгата във Франкфурт през 2014 г.

Конференцията на БАПА се провежда всяка година в различни градове на България и цели да насърчи обмяната на опит между преподавателите по английски език и да ги запознае с новостите. Тази година домакин на събитието стана Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), а основната тема бе Да живее разнообразието: как да се възползват от него обучаващи и обучаеми“.

 По традиция гостуващи лектори са световноизвестни и уважавани експерти в езиковото обучение. Сред участниците имаше представители от Сърбия, Гърция, Полша, Чехия, Черна гора, САЩ, Македония, Турция, Либия и др.

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: