Новини


5Юли2021

Четвърто краткосрочно съвместно обучение на персоналa по проект “MY EUROPE – YOUR EUROPE – YOUR SAY” – Сантарем, Португалия

Наистина сме щастливи, че успяхме да организираме последното краткосрочно съвместно обучение на персонала като среща живо! След дългия период на карантина и ограниченията, с които трябваше да се справят всички училища, в самия край на проекта успяхме да проведем физическа мобилност в Сантарем, Португалия. 33 чуждестранни участници от България, Полша, Румъния, Испания и Гърция, както и представители на приемащата организация, Instituto Politécnico de Santarém, се присъединиха към обучението и споделиха опит за процеса на изпълнение на проект в участващите страни. Обучението включваше пленарни сесии и симулации на обучителни дейности, по време на които участниците участваха в практически дейности. Толкова много прекрасни идеи за провеждане на обучителните дейности! Поздравления за всички колеги! Свършихте чудесна работа!

Instituto Politecnico de Santarem ни накара да се чувстваме като у дома си в Сантарем, помогна ни да разгледаме най-интересните обекти в града и да опознаем и усетим начина, по който живеят португалците. И не на последно място, на път за Лисабон, посетихме невероятния град Синтра и имението Кинта да Регалейра. Пътят към дома беше истинско предизвикателство за някои от нас – особено за тези, които имаха свързващи полети през Германия. Поради сложната ситуация с варианта Delta в Португалия Германия отмени полетите от Португалия, така че трябваше да летим през Цюрих и Виена, и това ни отне няколко дни повече. Но накрая всички се прибрахме у дома – малко уморени, но пълни с прекрасни спомени от страхотното прекарване в Португалия!

 

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: