Новини


11Ное2021

Боршош: Учениците от 5. до 12. клас трябва да се върнат незабавно в училище

И децата от 5-и до 12-и клас да се върнат в училище, за това призова столичният заместник-кмет по образование Мирослав Боршош.

Според него резултатите от тестванията в София днес са показали, че училищата не е трябвало да бъдат затваряни.

24113 ученици са тествани в столицата днес, от които два са били с положителен тест. От всичките 650 учители един е бил с положителен антигенен тест. По-късно е направил PCR тест и той е бил отрицателен, каза зам.-кметът Боршош, който се включи като доброволец и родител в тестването на малките ученици.

"Тези резултати показват, първо, че училищата не трябваше да бъдат затваряни, както настоявахме. И второ, че децата от всички останали класове трябва незабавно да се върнат в училище. Като зам.-кмет с ресор "Образование" и като родител настоявам още от първия ден Министерството на здравеопазването да преразгледа своята заповед и да отмени локдауна, наложен над образованието на децата ни", каза Боршош.

Той припомня още, че училищата бяха затворени при 4% карантинирани паралелки в малките класове и около 7% в гимназиален етап.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова Столичната община се включи в логистиката и помогна тестовете да достигнат бързо от базата на БЧК до столичните училища.

На този фон част от малките ученици от първи до четвърти клас днес се върнаха на...

 

Виж цялата новина тук: БНТ

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: