Новини


7Окт2022

50 български училища и детски градини искат да станат екологични учебни заведения

50 български училища и детски градини са изявили желание да придобият сертификат за екологични учебни заведения и така да станат част от глобалната мрежа  "Екоучилища", обединяваща  1 400 000 учители  и 20 000 000 ученици в 59 000 училища в целия свят. У нас проектът " Влез в зеления кръг" се подкрепя  от Министерствата на образованието и на околната среда и водите, съобщава репортерът Андрей Борисов:

За да придобият сертификат за екоучилища, учебните заведения  трябва да извървят дълъг процес от 7 стъпки, който отнема една учебна година. Той започва със  създаване на училищен екокомитет, оценка на околната среда на училището и завършва с изготвяне на екокод на училището, поставен на видно място в него.

"Най-големите богатства на нашата страна са децата и природата, а екоучилищата поставят тези най-висши ценности в своята най-висша мисия", посочи актрисата Гергана Стоянова, която е част от  "Влез в зеления кръг" - проект на движението за екологично образование "Син флаг" и водеща компания за бутилирана вода в България. Проектът се подкрепя от МОН и...

 

Виж цялата новина тук: БНР

Автор: Андрей Борисов

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: