Новини


19Дек2014

Увеличават се вирусните инфекции сред учениците

Още преди началото на грипната епидемия се увеличава броят на учениците с респираторни инфекции, сочат данните на Регионалните здравни инспекции. Грипоподобните заболявания, предизвикани от вируси обичайно протичат с болки в гърлото, умерено повишена температура, кихане, хрема. Ако до два-три дни симптомите не се овладеят, се появява и кашлица.
Този тип инфекции много често засягат лигавицата на фаринкса и ларинкса, както и трахеята, поради което често кашлицата е продължителна - понякога трае и до месец след оздравяването. Важно е да се установи дали тя е симптом на нова инфекция, или е остатък от предишното боледуване. Това е отговорност на личните лекари. Важно е да се знае, че кашлицата при вирусни заболявания – каквито се наблюдават в момента - има различен характер и са малко сиропите, които са подходящи за всички видове кашлица - независимо дали е влажна или суха, казва  д-р Мариана Свещникова, общопрактикуващ лекар в XII ДКЦ, София. Според нея такъв сироп е ЕнТиТус.
Някои от съвременните сиропи имат и потискащ центъра на дишането ефект и затова при децата подборът се прави много внимателно. ЕнТиТус се различава от другите по това, че няма такъв ефект. Той е подходящ за всички видове кашлица – и за сухата дразнеща, и за влажната, защото съставът му е от билки, като е постигнато съчетание от различни механизми и ефекти на действие. Освен сироп за кашлица децата трябва да приемат много течности, да останат за няколко дни у дома, а медикаменти срещу температурата, както и други лекарства, трябва да се вземат по предписание на лекаря.
Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: