Новини


23Апр2015

През 2014 година учениците ни донесли 61 медала

Общо 61 медала, 10 от които златни, са донесли през 2014 година у нас състезателите от ученическите ни отбори. Това отчетоха вчера преподавателите от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. Зад успеха на тийнейджърите стоят над 70 училищни и университетски преподаватели, които се грижат за избора и подготовката на младежите.


Въпреки многото критики към българската образователна система тя все още успява да произведе отличници на световно ниво. Най-ярките примери за това са в областта на компютърната лингвистика, където страната ни е трета сила след САЩ и Русия, каза ръководителят на националния ни отбор Александър Велинов.


Забележителни са и успехите ни в областта на информатиката - от началото на 90-те години досега страната ни има 21 златни медала от състезания. И в момента се гордеем с талант на световно ниво - Христо Венев от Софийската математическа гимназия. Той е носител на много отличия на национално и световно ниво. Ако в следващите няколко състезания той продължи традицията да се прибира със злато, това ще му отреди второ място в класацията на най-добре представящите се за всички времена ученици - състезатели по информатика.


Повечето момчета и момичета отсега имат покани да ...

Виж цялата новина тук: Преса

Автор: Теодора Йолчева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: