Новини


23Мар2015

Пресяват с Ботев кандидат-журналисти за Алма матер

Цитат от стихотворението „Борба” на Ботев измъчи кандидат-журналистите на писмения изпит от първата кандидатстудентска сесия в Софийския университет за учебната 2015/2016 г.
В 65-а аудитория на Ректората вчера Георги Черкезов от Нова Загора изтегли темата „Свестните у нас считат за луди…”, по която писаха кандидат-студентите.
Бяха изтеглени и още две контролни теми - „Високи води” и „Парите на хората”. На изпита вчера се явиха 500 зрелостници. Резултатите ще станат ясни след 10 дни.
Заместник-деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация и председател на изпитната комисия доц. д-р Ефрем Ефремов приветства кандидатите с „Добре дошли в Софийския университет!” и изрази увереността си, че
това не е последното идване на кандидатите
в залите на Университета, а през следващите години им предстоят срещи във Факултета по журналистика и масова комуникация.
Писменият изпит по журналистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да създават цялостен и завършен писмен текст по зададена тема. Работата може да бъде написана в свободно избрана от автора прозаична форма и достатъчен за пълноценното разгръщане на замисъла обем, съобщиха от СУ.
В Ректората вчера Денис Хайруа от Хасково изтегли вариант №2 на изпита по математика II. Кандидат-студентите, които се явяват на изпита, са 1159 души.
С успешно издържан изпит по математика II кандидат-студентите могат да учат информатика, приложна математика, математика и информатика, компютърни науки, софтуерно инженерство, информационни системи и други.
От 14 часа вчера беше и приемния изпит на УНСС по "История на България" от първата предварителна сесия.
НБУ се включва в надпреварата за кандидати с тест
по ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: