Новини


20Дек2014

Празниците също могат да са уморителни за учениците

Общоприето е схващането, че децата винаги са пълни с енергия, а особено през ваканциите, нямат нужда от обичайния режим на активности и почивка. Всъщност много от малките навлизат във ваканционния период уморени, защото краят на срока е свързан с изпити, класни упражнения и оформяне на оценки.
Самите празници, които са свързани с пътувания, посещения при роднини и много емоции, натоварват допълнително детската психика и физика. А през зимата често децата изкарват и вирусни заболявания, които са допълнителен фактор за натрупване на умора. Тя може да се преодолее с почивка, рационално хранене, витамини. Но понякога това отнема доста време.
В аптеките се предлага и специален продукт - Амбинор, съдържащ естествени за организма съставки. Според д-р Николай Брънзалов, общопрактикуващ лекар в XVII ДКЦ, София, той е подходящ за ефективно преодоляване на умората, както при децата, така и при възрастните. Амбинор съдържа две незаменими аминокиселини – аргинин и аспартат, магнезий и витамин В6.
Известно е, че белтъчините в човешкото тяло са изградени от аминокиселини, свързани по определен начин. Аргининът, като една от тези аминокиселини, е много важен за мозъчната дейност. Магнезият и вит. В6 допълват ползите не само за нервната система, но и за работата на мускулите. Така дейността – както умствената, така и физическата на развиващия се организъм се подпомага по естествен начин, без никакъв риск и странични ефекти за здравето.
Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: