Новини


20Окт2014

Отлична диплома сваля таксата в британските вузове

Българските кандидат-студенти имат шанса да учат с голямо намаление в елитни университети в Англия. И тази година вузовете на Острова ще отпускат стипендии за курсисти отличници и за младежи с ниски доходи.

„Студентите, заминаващи да учат бакалавърска степен, имат възможност да кандидатстват за няколко вида финансови стипендии”. Това обясни пред „Монитор”  ръководителят на проекта „Световно образование” Ирина Христова.

Много университети предлагат допълнителна стипендия, ако годишният доход на семейството е под 28 000 британски лири.
Голяма част от БГ кандидатите се вписват именно в тази група. Така на практика те могат да намалят таксите си за обучение, които в Англия варират между 6000-9000 британски лири.

Финансовата подкрепа е в различен размер и някои вузове я дават под формата на отстъпка от таксата на обучение. Така студентите връщат по-малък кредит. Други университети пък изплащат стипендията на студентите в брой.
Така например университетът Ейбъристуит в Уелс отпуска стипендия от 1000 бр. лири годишно в брой на студенти с ниски доходи.

Стипендиите за отличници пък се изплащат на база висок успех от дипломата за средно образование и поддържането на отлични оценки от следването. Университетът в Брадфорд отпуска стипендия от 1500 бр. лири в брой за първата година от бакалавъра и по 1000 бр. лири за всяка следваща. Условията са при влизане студентът да има успех ...

Виж цялата новина тук: Монитор

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: