Новини


16Сеп2014

Олимпийски старт за първолаците

Олимпийски старт получиха децата в шест български училища. Кампанията на "Стандарт" -"Спортните чудеса на България" заведе медалистите при малчуганите. Олимпийската шампионка по каяк от Сеул'88 Ваня Гешева зарадва учениците от столичното 145-то ОУ "Симеон Радев". Тя е член на Изпълкома на БОК и единствената българка с пълен комплект медали от една олимпиада. "С вълнение приех поканата да бъде тук", обърна се към хлапетата Гешева. "Като олимпийски шампион и човек отдал почти целия си живот на спорта ви желая да обичате спорта и да спортувате, защото само така ще имате много положителни емоции и ще бъдете здрави", допълни тя и получи букет от директорката Антоанета Михайлова.


По-късно шампионката посети и 1 Б клас, където насърчи първолаците да спортуват. Класната Мария Плачкова и учителката по немски Румина Братанова раздадоха книгата "Приказки за чудесата", подарък от "Стандарт" за всички първолаци. Специален гост на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас бе първият олимпийски шампион на България Георги Костадинов. Известният боксьор, който донесе златен медал от игрите в Мюнхен през 1972 г. закле децата да задминат успехите на най-големите наши спортисти. "Днес имаме двоен празник, защото училището празнува 90-годишен юбилей. Следвайте мечтите си и вярвайте в успеха", пожела директорът Бочко Бочев.

Всеки петокласник получи издание на "Чудесата на България". При децата в Пловдив бе един от най-известните родни футболисти Христо Бонев. Тежката дума на Зума при откриване на учебната година чуха децата от ОУ "Райна Княгиня". Той препоръча писането на домашни да се съчетава със спорт. Бонев похвали "Стандарт" за кампанията, защото чрез нея българите по цял свят могат да си припомнят кои са най-големите чудеса в родния спорт...

Виж цялата новина тук: Стандарт

Автор: Екип Стандарт

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: