Новини


25Фев2015

МГ “Д-р Петър Берон” взе купата за първо място в “Цветна олимпиада” – Област Варна

За втора поредна година „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“, се проведе в Област Варна. От стотици участници, 33-а се отличиха и станаха победители в съревнованието. Те бяха тържествено наградени на 24 февруари в Младежкия дом на Община Варна.

Най-активни участници в състезанието сред учебните заведения бяха МГ „Д-р Петър Берон“, които взеха купата за първо място, второ място заеха от СУ „Георги Бенковски“, трето – ВМГ „Св. Николай Чудотворец“. Освен тях в „Цветна олимпиада“ се включиха и ученици от  ПГ по електротехника и СОУ „Любен Каравелов“.

Победителите бяха лично наградени от: координаторът на Сдружение „България си ти!“ г-жа Ивелина Миронова, г-жа Веселина Иванова, началник на Отдел “Образование” при Община Варна, комисар Димитър Димитров, зам.-директор на МВР-Варна, комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, доц. Стефан Кръстев от катедра „Физика и биофизика“ при МУ – Варна, Капитан I ранг Венцислав Димитров, зам.-началник на Щаба на военноморските сили, г-н Теодор Стоянов, представител на верига хипермаркети „Технополис“.

Освен с множество умни деца, Варна се представи и с големи таланти. За доброто настроение още в началото на проявата се погрижиха ученици от МГ „Д-р Петър Берон“ с ръководител г-жа Мария Петрова. Нора Караславова  от ЧЕГ „Малкият принц“ възхити публиката с изпълнение на песента „Молитва“, а Мойра Янкова пак от ЧЕГ „Малкият принц“ изпълни The best на легендарната певица Тина Търнър.  Християн Ненов от ПГ по електротехника също събра бурни аплодисменти с изпълнението си.

За реализацията на проявата във Варна, общината подкрепи инициативата.  „Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Олимпиадата не би била възможна и без подкрепата на нашите приятели от издателство „Просвета“ и ...

Виж цялата новина тук: България си Ти

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: