Новини


11Фев2016

Кунева дава срок за новите учебници до 1 септември

Ако не са готови дотогава, ще бъдат отложени за другата година
 
Ако новите учебници за първи и пети клас не бъдат готови до 1 септември т.г., влизането им в сила ще бъде отложено с една година. Това е компромисният вариант за момента, на който са се спрели неофициално новият образователен министър Меглена Кунева заедно със синдикати и работодатели. Това научи "Сега" от участници в срещите, които тези дни се провеждат в просветното министерство в търсене на изход от сложната ситуация. 

На практика вариантът означава, че учителите до последно няма да знаят дали ще преподават по нови учебници, или по стари. Вчера Кунева е провела среща и с издателите, за да обсъдят проблема. Тя е била категорична, че няма да допусне смяна на учебници в средата на годината и хаос в системата. До окончателно решение с тях обаче явно не се е стигнало, тъй като в петък предстои още една среща.

Проблемът с учебниците идва от късното приемане на новия училищен закон, според който първолаците и петокласниците трябва да започнат учебната 2016/17 г. с нови учебни планове и програми, и съответно с ...

Виж цялата новина тук: Сега

Автор: Силвия Георгиева

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: