Новини


29Юли2014

Книги за мислещи деца

Овладяването на движенията и развитието на фината моторика у децата в ранна детска възраст са от изключително значение за техния цялостен растеж. Това е дълъг процес и изисква много упражнения и постоянство. Според педагозите, специализирани в обучение на деца в предучилищна възраст, ръцете са „инструмент” на мозъка, т.е. когато детето развива моториката си, заедно с нея то развива и ума си. Моториката оказва влияние върху развитието на паметта, говорната реч и писането, логическото мислене и концентрацията.
Фината моторика на детето се формира и усъвършенства най-активно до 7-ата годишнина. С новите поредици от занимателни книжки за деца на възраст от 4 до 7 години на издателство „Просвета” децата развиват сами своите осъзнати движения и въображение, като същевременно се забавляват и учат.

„От точка до точка”

„От точка до точка” е поредица от книжки за деца на 5-6 и 6-7 години. Тези издания са предизвикателна алтернатива на обикновените книжки за очертаване и оцветяване - за да получи картинката, вместо точки детето трябва да свърже различни прости символи в определената последователност, показана по модел. Този подход стимулира не само моториката на детето, но и неговите памет, съобразителност и концентрация. То използва своето въображение и логическо мислене, а след като очертае ...

Виж цялата новина тук: Животът днес

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: