Новини


24Юли2014

До 28 юли гимназиите приемат кандидати за незаетите места

Близо 420 са свободните места за гимназиите с прием след VII клас, показва справка на столичния инспекторат по образованието. Дори и след третото класиране се оказва, че в някои от най-желаните училища все още има незаети места. Например в Първа английска и във Френската гимназия има по едно място за момче. Все още са свободни три места в НПМГ. Също толкова кандидати търсят и в 22-ро СОУ. В 35-о СОУ са свободни пет места, в 32-ро - две. В 18-о СОУ все още се търсят 10 кандидати, включително и за паралелките с изучаване на японски, китайски и корейски. Финансово-стопанската гимназия е обявила едно свободно място за момиче в паралелка по икономика и мениджмънт.

За незаетите места след третото класиране могат да кандидатстват ученици, които са завършили VII клас и са получили поне тройка на приемните изпити. Най-късно до 28 юли учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора.

112 са свободните места, обявени от училищата във Варненска област след третото класиране. Справката на инспектората по образование в Пловдив показва, че училищата в областта ...

Виж цялата новина тук: Сега

Автор: Ванина Стоянова

Споделете с приятели

« ПредишнаСледваща »

Открий ни в: